Sider

onsdag den 16. april 2008

Akvarelfarveblyant

Jeg har nævnt akvarel farveblyanten i indlægget Farvelægningsteknikker (12. april). Her lidt mere om dem. De opløses selvfølgelig med vand.
Akvarel farveblyant teknikker: Man kan enten farvelægge sin tegning og derefter opløse med en pensel med vand. Når man bruger denne metode, kan man se blyantens streger, hvis man ikke påfører farven meget ensartet. Det kan selvfølgelig også udnyttes som tekstur-effekt. Man kan også lave en "palet" på et stykke teknisk tegnepapir (halvgennemsigtig film-agtig papir). Her hentes farve med pensel og påføres papiret. Hvis penslen føres fornuftigt, giver det en meget ensartet farvelægning. Jeg synes også det er nemmere, at graduere farven med pensel. En tredje mulighed er at gnide direkte med en våd pensel på blyanten, men det har den ikke så godt af, så det bruger jeg aldrig.
Papiret man maler på, skal selvfølgelig kunne tåle vand, så akvarelpapir er bedst (se vejledninger under indlægget Papir mm).
Akvarel farveblyant kan bruges selvstændigt, men også som undermaling af alm. farveblyant. Farveblyant er langsomt at arbejde i, så undermaling er en metode til hurtigere at dække papiret. Indlæg om undermaling m. flere medier følger senere....

Ingen kommentarer: